Teräväpiirtoista ja pysyvää merkintää.

Vähemmän hukkaa.

TUTUSTU:

Stand-alone laser

FOBA M1000

Helppokäyttöinen ja kompakti lasermerkintäasema

FOBA M1000 tuottaa laadukasta, teräväpiirtoista ja pysyvää tuotemerkintää.
Laitteen patentoitu näköjärjestelmä auttaa vähentämään hukkaa ja valvomaan laatua. M1000 on suunniteltu erityisesti pienten osien, keskikokoisten komponenttien sekä muuttuvien erien merkintään, joten se soveltuu pienempiinkin tuotantoihin. Sen hyödyntämä kuitulaserteknologia merkitsee metallit, kovat muovit ja pinnoitetut tuotteet. Koemerkintä viimeistään takaa sopivan teknologian löytymisen. 

 • Ei vaadi CAD-osaamista
 • Pieniin ja muuttuviin eriin tai yksittäisille tuotteille
 • Ei vaadi integrointia linjastoon
 • Vähemmän hukkaa
 • Kokonaisratkaisu on räätälöitävissä oman tarpeen mukaan:

Erotu laadukkaalla merkinnällä

Merkinnällä on väliä. Korkeatasoisesti toteutettu 2D-viivakoodi, tuotetieto tai vaikkapa logo vaikuttaa asiakkaan käsitykseen yrityksestä, tuotemerkistä ja tuotteen laadusta.

Lasermerkintä on pysyvää, joten se soveltuu erityisen hyvin todentamaan tuotteen aitoutta ja alkuperää sekä mahdollistamaan tuotteen jäljitettävyyden läpi sen elinkaaren. FOBA M1000-laite soveltuu siksi erinomaisesti laatua varmentavien merkintöjen tekemiseen auto-, lääketeknologia- ja ilmailualateollisuuden metalli- ja muovikomponentteihin.

FOBA M1000 soveltuu niin pienten osien, keskikokoisten komponenttien kuin muuttuvien erien merkintään

Paranna laatua ja vähennä hukkaa. Kamera-avusteisena FOBA M1000-laitteella on myös mahdollista tarkistaa niin merkinnän onnistuminen kuin tuotteenkin virheettömyys.

"For us there is no alternative to the laser marking solutions of FOBA. The technical concept of a camera-based marking process was crucial for us and has so far been worth it. As the camera is located inside the laser, we do not have to take the marked parts out of the housing or otherwise move them for validation."

Kameraohjaus + ohjelmisto

FOBA M1000-kuitulaseraseman integroitu näköjärjestelmä eli kameraohjaus nopeuttaa tuotannon tehoa, auttaa valvomaan laatua ja vähentää hukkaa.

Merkintäpäähän integroituna kamera ”katsoo” tuotetta ja mahdollistaa niin tuotemerkinnän kohdistuksen kuin tuotteen ja lopullisen merkinnän tarkistuksen. Harmillisilta ja kalliilta virheiltä voidaan välttyä. Ratkaisu sopii erityisen hyvin tiukat laatuvaatimukset omaaville yrityksille, jotka arvostavat korkeaa suoritustehoa ja tuottavuutta.

Kameraa ohjaava ohjelmisto tukee tuotannon tehoa, tarkkuutta ja laatua. Ohjelmiston valintaan vaikuttavat muiden muassa tuotannon erityispiirteet, tuotteen ominaisuudet ja loppukäyttäjän vaatimukset.

Kamera + IMP

IMP eli Intelligent Mark Positioning optiseen kohdistukseen ja tarkistukseen.  Patentoitu kamera-avusteinen IMP varmistaa tarkkuuden ja toistettavuuden. 

 • Automaattinen kohdistus. Tunnistaa tuotteen merkinnän toteutusta varten. 

 • Kasvanut tehokkuus. Toistettavuus tukee sarjatuotantoa.

 • Vähemmän hukkaa. IMP mahdollistaa laadunvalvonnan:
  • Tuotteen tarkistus (1)
  • Merkinnän tarkistus (3)

Kamera + FOBA Mosaic

Kasvata tehoa. Patentoitu FOBA Mosaic helpottaa merkinnän tarkkaa kohdistamista osan sijainnista ja asemoinnista riippumatta.

 • Automaattinen kohdistus. Tuotteen koosta tai sijoittelusta riippumaton toteutus. 

 • Kasvanut tehokkuus. Ei tarvetta kiinnittimille tuotteille.

 • Korkea ROI. Tarkka merkinnän kohdistaminen vähentää hukkaa.

Kamera + Point and shoot™

Lisää tuottavuutta Point & Shoot-ohjelmistolla. Sen avulla mahdollistuu merkinnän manuaalinen kohdistus tuotteeseen kameran avustamana.

 • Enemmän tuottavuutta. Helppokäyttöinen ohjelmisto ja intuitiivinen käyttöliittymä.
 • Korkea ROI. Tarkka merkinnän kohdistaminen vähentää hukkaa.

MarkUS - käyttöliittymä

MarkUS on FOBA M1000-laitteen graafinen ohjelmisto ja käyttöliittymä. MarkUS auttaa luomaan viestit ja ohjaamaan merkintäprosessia.

 • Helppokäyttöinen ja intuitiivinen merkintäsisältöjen luominen
 • Harmaasävymerkintöjen luomiseen

MarkUS voidaan varustaa valinnaisesti IMP-, Mosaic- tai Point & Shoot –ohjelmistoilla.

 

FOBA yrityksenä

FOBA on kamera-avusteisen lasermerkintäteknologian markkinajohtaja maailmassa. Sen menestys on tulosta vuosikymmenten laserteknologiaosaamisesta sekä asiakaslähtöisestä tuotekehityksestäUsealla FOBAn kehittämällä tuotteella on patenttisuoja.

FOBA perustettiin vuonna 1969 ja se liittyi ALLTEC ryhmään vuonna 2009.

FOBA tarjoaa laajasti ratkaisuja teollisuussektoreille kuten lääketeknologia-, auto-, ilmailu-, komponentti-, muovi- ja elektroniikkateollisuudelle. Sen muita tuotteita M1000-sarjan lisäksi ovat M2000- ja  M3000-sarjat sekä monipuoliset ratkaisut ohjelmistoihin, kameroihin ja automatiikkaan.

https://www.fobalaser.com/

Merkinnälläsi on merkitystä

Mikä on tuotemerkintäsi tilanne? Lähetä meille yhteystietosi ja halutessasi kuvaile meille lyhyesti tarvettasi. Meiltä onnistuu koemerkinnät lähes kaikkiin tuotteisiin ja materiaaleihin joko toimipisteellämme Keravalla tai Saksan testilaboratoriossa.

Ota yhteyttä!

Kiitos!

Viestisi on vastaanotettu onnistuneesti! Olemme yhteyksissä teihin mahdollisimman pian!