Huoltosopimus Bungella: Kumppanuus toi tuloksia pakkausmerkinnässä

Asiakkaallamme Bunge Finlandilla on pitkä historia ja vahvat perinteet suomalaisena ruoanvalmistajana. Yli 60 vuoden ajan se on toimittanut suomalaisiin ruokapöytiin korkealaatuisia tuotemerkkejä kuten Keiju, Sunnuntai ja kolesterolia alentava Alentaja. Bungen tuotteet ovat kotitalouksien lisäksi suosittuja ammattilaiskeittiöissä. Yrityksen tuotevalikoimaa myydään useissa Euroopan maissa ja likimain viidesosa sen kokonaistuotannosta koostuu vientituotteista.

Yritys pyrkii vastuullisuuteen muiden muassa tukemalla kotimaista työllisyyttä sekä suosimalla paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä alihankintaketjussaan. Bungella on myös ainutlaatuinen rooli suomalaisessa huoltovarmuudessa, sillä se on Suomen ainoa margariinitehdas ja käyttää tuotannossaan kotimaista rypsiöljyä. Yrityksen toimipiste sijaitsee Raisiossa, Varsinais-Suomessa.  

Getra toimittaa Bungelle pakkausmerkintäratkaisuja, kulutushyödykkeitä kuten musteita ja ohenteita sekä määräaikaishuoltoa osana huoltosopimusta.

Bungella pakkausmerkinnät tehdään muoviin tai alumiinivuorattuun paperiin. Elintarviketeollisuuden tietoasetustenkin määrittämät parasta ennen – ja erämerkinnät varmistavat tuotteiden turvallisuutta ja jäljitettävyyttä. Merkintöjen tulee olla luettavissa läpi tuotanto- ja logistiikkaketjujen aina kuluttajalle asti.

Kävin aurinkoisena syyspäivänä jututtamassa asiakkaamme Bungen tiimiä heidän tuotannostaan, tuotantovarmuudesta ja sitä tukevasta, huoltosopimukseen kuuluvasta määräaikaishuollosta.

Bunge Finland tekee pakkausmerkinnät alumiinivuorattuun paperiin ja muoviin.

Hyvin tehty pakkausmerkintä kertoo laadusta

Laadukkaasti toteutetun merkinnän löytyminen pakkauksen kyljestä ei ole Bungelle ainoastaan lain velvoittama “pakollinen paha” vaan se tosiasiassa viimeistelee brändin ilmeen, kertoo tuotantopäällikkö Tomi Immonen. Hänelle kuluttajalta saatu palaute on yksi tärkeimmistä laadun mittareista. Keiju on markkinajohtaja rasiamargariineissa, joka Immosen mukaan jo yksistään velvoittaa, että ei päästetä mitään käsistä, mistä ei olla ylpeitä.

"Kuluttajalta saatu palaute on yksi tärkeimmistä laadun mittareista."

Laadunvalvontaan satsataan linjastolla

Bungen tuotannossa laitteiden käyttäjät ovat äärettömän valveutuneita pakkausmerkinnän suhteen. Laadussa ilmeneviin ongelmiin vastataan kunnossapidon toimenpitein. Bungen oman, kahdeksan henkilön kunnossapitotiimin ammattitaito on korkeaa ja siihen panostetaan edelleen muiden muassa laitekoulutuksin. Huoltokoulutuspäivä olikin tiedossa käyntiäni seuraavana päivänä. Lue lisää laitekoulutuksesta.

Hävikki minimiin

Bunge pyrkii osana vastuullisuusstrategiaansa vähentämään ilmasto- ja ympäristövaikutuksiaan. 

Bungen linjastolla
Juho Väinö-Kalevi Välinen on Bungen kunnossapitoasentaja. Kuvassa Juho valvoo tuotantolinjastolla merkinnän laatua.

Virheellisellä tai vaikealukuisella merkinnällä varustetut tuotteet eivät ole myyntikelpoisia, jolloin niistä tulee hävikkiä. Immonen painottaa, että kun pakkausmerkintä saadaan kerralla oikein, niin hukkaakaan ei tule.

Bungen ja Getran yhteistyö tuottaa tuloksia

Kymmenen vuoden aikana Getra on asentanut Bunge Finland Oy:n tuotantolinjoille kymmeniä Videojet 1550 CIJ-tekniikkaa hyödyntävää merkintälaitteita. Laitteista suurin osa on asennettu linjastolle ja osa toimii varalaitteina. Varalaitteiden käyttö kertookin yrityksen systemaattisesta panostuksesta tuotantovarmuuteen. Bungen sitoutumisesta tuotantovarmuuteen kertoo myös Getran kanssa kolmisen vuotta sitten tehty huoltosopimus. 

Sopimukseen kuuluvan määräaikaishuollon toimittaa kuukausittain laitevalmistajan valtuuttama ja kouluttama huoltoteknikko. Käynneillä suoritetaan laitteiden täysimittainen kuntotarkastus ja pesu, suihkujen testit, tapahtumalokien tarkastus ja tarvittaessa korjaussuunnitelman laatiminen. Huoltotoimenpiteet ja muistiinpanot kootaan huoltoraporttiin, joka toimitetaan asiakkaalle. Se auttaa laitteiden kuntosuunnittelussa. Määräaikaishuolto suoritetaan kaikille laitteille, myös varalaitteille.

Bungen kunnossapitosuunnittelija Tomi Ruisla
Kunnossapitosuunnittelija Tomi Ruislan mukaan laitteiden toimintavarmuus on parantunut huoltosopimuksen myötä.

Tomi Ruisla on Bungen kunnossapitosuunnittelija. Tomin tehtävänä on huolehtia laitteiden elinkaaren sekä huoltotoimenpiteiden suunnittelusta kuten huoltotöiden ajoittamisesta ja varaosien tilaamisesta. 

Ruislan mukaan huoltosopimuksen myötä merkintälaitteiden toimintavarmuus parantunut huomattavasti. Vikatilanteista johtuvien häiriötuntien määrä laski ensimmäisenä kahtena sopimusvuotena alle puoleen.

 

Miksi huoltosopimus kannattaa?​

Ammattitaitoisen ja valtuutetun huoltoteknikon toimesta tehtyjen määräaikaishuoltojen edut nähdään Bunge Finland Oy:llä. Bunge on saanut merkittävää etua muiden muassa tuotannon läpimenon tehostamisessa ja hävikin torjunnassa.

Lisäksi oman kunnossapitotiimin laitehuoltoon käyttämä työaika on vähentynyt. Huoltokäyntien aikana Getran huoltoteknikolle voi myös esittää kysymyksiä laitteista. Tämän Ruisla nostaa yhtenä lisäetuna säännöllisille käynneille.

Vuodesta 2016 Bunge on myös onnistunut vähentämään 17 prosentilla tuotannossa syntyvää jätettä, josta hävikki on osa.

Vikatilanteista johtuvat häiriötunnit puolittuivat huoltosopimuksella

Huoltosopimuksen edut

  • Laitevalmistajan valtuuttama ja kouluttama huoltoteknikko tukee laitteen optimaalista toimintaa koko sen elinkaaren ajan
  • Toimintavarmuus kasvaa, kun laitetta huolletaan määräajoin.
  • Laitteen huoltohistoria pysyy yksissä käsissä.
  • Alkuperäiset varaosat, joita valtuutettu huoltomme käyttää parantavat tuotantovarmuutta.
  • Auttaa omaa työnsuunnittelua ja vähentää työtaakkaa.
  • Laitteiden käyttöön saadaan varmuutta ja opastusta kuukausittaisten käyntien ohella.

Huoltosopimuksen sisältö on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat muiden muassa asiakkaan tuotanto-olosuhteet, kapasiteetti ja asennettujen laitteiden ominaisuudet. Kysy meiltä lisää huoltosopimuksesta. 

Huoltolomake

Yhteydenottolomake

Kiitos!

Viestisi on vastaanotettu onnistuneesti! Olemme yhteyksissä teihin mahdollisimman pian!